Man overleeft 17 dagen in Almelo

Almelo, 13 december. Een Amsterdamse man heeft zeventien dagen in Almelo weten te overleven. Hij trotseerde honger, dorst en andere tegenslagen, maar wist uiteindelijk relatief ongedeerd de ontwikkelde wereld weer te vinden.

Het avontuur begon toen de man met zijn vrouw ging winkelen in het centrum van Almelo. Mark Schuurman (30), slechts gekleed in een spijkerboek, T-shirt en slippers, was achter zijn vrouw aangelopen, maar verdwaalde. Het was het begin van een beproeving van meer dan twee weken. Om te overleven at Schuurman ratten en dronk hij water uit openbare toiletten. Op een gegeven moment werd hij daarbij achterna gezeten door een wulpse Almelose van ruim 2,5 meter.

Hoewel zijn familie een zoekactie op touw zette, werd Schuurman gisteren per toeval gevonden door een boer in het gebied, niet ver van waar hij was verdwenen. Hij was 23 kilo afgevallen, onderkoeld, zwaar verbrand door de zon en zat onder de blauwe plekken en schrammen.

Toch maakt Schuurman het volgens zijn familie redelijk. “Dit is ongelooflijk, het is een wonder. Almelo is een bijzonder meedogenloze omgeving. We dachten allemaal dat hij dood was”, zei de moeder van Schuurman tegen de Twentse media. “Godzijdank leeft hij nog. Ik kan iedereen aanraden om goed voorbereid te zijn als je Almelo bezoekt.”

Een satellietfoto van Almelo. Mark Schuurman, 30 jaar oud en woonachtig in Amsterdam Osdorp, wil graag anoniem blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.