Verband tussen roltrappen en teenschimmel ontdekt

Basel, 1 oktober. Mensen die geregeld de roltrap nemen hebben meer kans om teenschimmel op te lopen. Dat heeft professor Ruud Wijnslager van de Universiteit van Amsterdam woensdag verklaard op een congres in het Zwitserse Basel.

Ruud Wijnslager gebruikte een computermodel om de eiwitten, geassocieerd aan voetschimmel, te onderzoeken. Hieruit bleek dat ze bestaan uit dezelfde reeks aminozuren die ook zit in de olie waarop roltrappensystemen draaien. Door de luchtledigheid van deze zuren kunnen gebruikers van roltrappen gemakkelijk worden besmet. De ontdekking heeft ook belang voor mensen die aan overbeharing lijden. Ruud Wijnslager: “Want ook hier is sprake van opstapeling van aminozuren in de hersenen, waardoor een bovengemiddelde haargroei plaatsvindt.”

Door de opkomst van de roltrap vreest Ruud Wijnslager voor een grotere verspreiding van voetschimmel en overbeharing in de toekomst.

roltrap

Eén gedachte over “Verband tussen roltrappen en teenschimmel ontdekt”

  1. Ik ben het helemaal met je eens! Vooral op Utrecht Centraal kan dat soms best veneelvrd zijn, alhoewel, je kunt daar vaak zonder erg ver omlopen de roltrap wel ontwijken en de gewone trap nemen. Meestal is dat mijn alternatief.Wist je trouwens dat ze in Londen bij veel roltrappen op trein/tube-stations gewoon bordjes bijstaan keep left ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.